Dezynfekcja owoców i warzyw

Bio ActiW dla przetwórstwa

Uniwersalny Środek bakteriobójczy i grzybobójczy.

Produkt polski

Produkty marki Bio ActiW są w 100% wyprodukowane w Polsce.

Atest PZH

Produkty posiadają świadectwo jakości zdrowotnej PZH B-BŻ-6071-02/20/G.

100% Biodegradowlane

Wytworzone w 100% z naturalnych składników, 100% biodegradowalne.

Poprawa bezpieczeństwa żywności

Bio ActiW FOOD

Bio ActiW 2000 FOOD przezroczyste

Opakowania

0,5l; 5l; 10l

Skład:

Substancja akrtywna: ECA

Produkt atestowany

Wyprodukowany w Polsce, posiada świadectwo jakości zdrowotnej PZH B-BŻ-6071-02/20/G.

Bio ActiW 2000 FOOD wykazuje najskuteczniejsze działanie przy niskim pH wody: od 3,0 do 6,0 pH. W związku z tym należy obniżyć pH wody Można w tym celu zastosować środki obniżające pH cieczy użytkowej lub kwasek, cytrynowy (około 1 kg/1000 litrów wody) Substancja aktywna: Hypochlorous acid (kwas podchlorawy), który jest wytwarzany naturalnie przez białe ciałka, krwi w organizmie zwierząt i ludzi.

 

Dezynfekcja wody przeznaczonej do mycia owoców i warzyw

Dezynfekcja hal, chłodni, magazynów, sprzętu, urządzeń

Dezynfekcja linii wodociągowej w zakładzie

Dezynfekcja obiegów zamkniętych (system CIP)

Dezynfekcja linii technologicznych

Dezynfekcja powierzchni mającej i niemającej kontaktu z żywnością i paszami.

Dezynfekcja wody pitnej

ACTIW Water

ActiW Water przód białe pzezroczyste

Opakowania

0,5l; 5l; 10l

Skład:

Substancja akrtywna: ECA

Produkt atestowany

Wyprodukowany w Polsce, posiada świadectwo jakości zdrowotnej PZH B-BŻ-6071-02/20/G.

Dezynfekcja wody pitnej

Usuwanie Legionelli z instalacji CWU (ciepłej wody użytkowej)

Dezynfekcja studni głębinowych zgodnie z procedurą ACTIW

Dezynfekcja dostarczanej wody do końcowego konsumenta

Dezynfekcja wód procesowych

Dezynfekcja szokowa instalacji wodociągowych

Sposób użycia:

 Dezynfekcja wody pitnej: 100-150 ml/m3 (0,1-0,15 ml/1 litr) 

Dezynfekcja szokowa wody pitnej (przeprowadzana okresowo): 300-400 ml/1m3 (0,3-0,4 ml/1 litr)

Dezynfekcja szokowa instalacjiusuwanie bakterii E.coli i Legionelli: 50 ml/1 litr wody. Przetrzymać roztwór w instalacji przez 5 godzin. Następnie przepłukać instalacje. Przy większych infekcjach lub dużym zanieczyszczeniu instalacji, zabieg powtórzyć kilkukrotnie.